Over mij

Hoi! Ik ben Wendy Kloezeman en ik zie overal verhalen die wachten om verteld te worden. Heel fijn natuurlijk, want zonder deze kwaliteit is mijn werk een stuk lastiger. Als contentmaker, tekstschrijver/journalist is het mijn taak om de verhalen te zien, onderzoeken en ze te delen met de wereld.

Ik ben als Tukker geboren en besloot me na diverse wereldreizen tegen alle verwachtingen, inclusief die van mezelf, te vestigen in het Twentse Goor. Hier toef ik inmiddels al vele jaren veilig en vertrouwd met mijn gezin en vanuit deze thuisbasis creëer ik.

Verhalen als avonturen

Content is mijn passie. Het klinkt niet echt origineel, maar zo zit het. Elke contentopdracht zie ik als een nieuw avontuur: een kans om een onderwerp of thema op een andere manier te zien, een nieuwe doelgroep te ontdekken, een innovatief format te bedenken, een lap tekst om te toveren in een kunstwerk of al het bovenstaande tegelijk. De wereld van content is groot en ik wil blijven ontdekken.

Eind 2018 besloot ik dat een baan in loondienst niet langer genoeg is. Ik wil meer verschillende doelgroepen, onderwerpen en opdrachtgevers. Daarom startte ik naast mijn functie als chief storytelling op de communicatieafdeling van een hogeschool mijn eigen bedrijf MyAiM. Letterlijk vertaald betekent het ‘mijn doel’ maar AiM staat voor mij ook voor Adventures in Media. Een Engelse naam, want ik heb internationale ambities. Engels is voor mij, mede door mijn wereldreizen en Cambridge-cursus, een tweede taal. Waarom dus ook niet?!

Wat inspireert

Ik ‘doe’ graag ‘wat’ op Internet, zo haal ik inspiratie van en deel ik zaken op Instagram, Pinterest, LinkedIn en natuurlijk op mijn blogs. Offline lees ik veel, dus in de toekomst lees je waarschijnlijk nog wel wat boekrecensies op deze website. Ik geniet ook enorm van alle taalmemes, taalvouten, maar ik denk eigenlijk dat dit een verkapte ergernis is. Iemand die me dit kan uitleggen? (Maar misschien wil ik dit ook wel niet weten…)

Mijn grootste droom is om te leven van inkomsten van mijn eigen blogs FlexTukkers.nl, Hofhuisjes.nl en WendyWanders.com en geïnspireerd te blijven door wisselende contentklussen voor opdrachtgevers te mogen doen. Een fictieboek schrijven staat ook op mijn carrièrebucketlist. Ideeën te over, maar voor nu heb ik de keuze gemaakt om te focussen op mijn andere avonturen.

Maar om een droom te verwezenlijk moet je ook starten. Daarom maak ik in sommige artikelen op deze website gebruik van affiliate links. Dit zijn links naar producten die ik aanraad op het gebied van werk, lifestyle of reizen. Dit betekent dat jij als lezer iets via deze link koopt op de betreffende website, ik een percentage van het aankoopbedrag krijg. Het kost jou niks extra, maar gaat van de winstmarge van het bedrijf af (en naar mij). Je herkent de artikelen met affiliate links aan de * in de kop van het artikel.

Drie boekjes van Wendy

Ik ben een ideeënfabriek dus mijn digitale notitieboek staat bijvoorbeeld vol met nieuwe invalshoeken, formats, strategieën en blogs. Uit mijn hoofd en opgeslagen in de cloud: zodat ik het niet vergeet, maar wel focus houdt. Handig! Je ziet me ook eigenlijk nooit zonder een dik A5-formaat boekje: een bulletjournal. Hoe fijn het opslaan in de digitale wereld ook is, ik ben een old-school notulist en alle hersenspinsels schrijf ik hierin op. In mijn bulletjournal houd ik voortgang van verschillende projecten bij naast alle persoonlijke zaken. En het derde boek waar ik graag mee op pad ga is mijn werkschrift met harde kaft. Aantekeningen van opdrachten, quotes van interviews, toe te voegen links of bewerkingen van een blog staan hierin. Zonder deze drie boeken functioneer ik niet.

Meer weten over mij, wat ik voor jou kan betekenen of misschien samenwerken? Kijk dan even hoe je met mij in contact wilt komen. De mogelijkheden zijn eindeloos: mail me of stuur me een bericht via Whatsapp, LinkedIn of Instagram.