Screenshot FlexTukkers 2023

Waarom we een blog voor remote workers startten: FlexTukkers reviewt flexwerkplekken

Flextukkers.nl is een blog voor flexwerkers, die ik samen met de getalenteerde fotografe Tessa Wiegerinck startte in 2019. In eerste instantie was het een manier om onze zoektocht naar werkplekken buitenshuis te ventileren. Maar de blog bewijst zich nog elke dag als een inspiratiebron voor remote workers in en buiten Twente zoals onszelf.

Tessa en ik kennen elkaar sinds 2012, toen we samen voor een lokale hogeschool werkten. Pas toen ik besloot om weer voor mezelf te beginnen besloten we meer samen te werken. Om elkaar te motiveren, om iemand te hebben om mee te brainstormen en natuurlijk voor gezelligheid.

Wat is een goede flexwerkplek? 

Omdat een inspirerende werkplek best belangrijk is, zochten we naar plekken waar coworking is toegestaan. Op sommige locaties staren eigenaren je weg als je je laptop uitpakt, bieden ze geen Wi-Fi (wat een bonus kan zijn als je in een digitale detox zit) of lekkere koffie (oh nee, daar gaat de brandstof). Andere creatieve ondernemers ontmoeten of een zakelijk gesprek afwerken zonder gillende kinderen om je heen zijn ook zaken om rekening mee te houden als je een (tijdelijke) werkomgeving zoekt.

Ervaring van werklocaties delen

We ontdekten dat je in onze regio via via hoort over flexwerkplekken en coworkings en dat er geen gebundelde informatie beschikbaar was. We besloten over onze ervaringen te bloggen (en verschillende plaatsen te reviewen) zodat andere flexwerkers van deze informatie profiteren en niet zelf alles uit hoeven te zoeken. Plezier dat het ons gaf (en nog steeds geeft). Weer een cool project waarbij we konden samenwerken!

Een groeiende flexwerkcommunity

De blog groeit harder dan we ooit hadden bedacht. Mede ook door de opkomst van hybride werken tijdens en na de coronapandemie. We begonnen de blog voor collega-ondernemers in de regio Oost (Twente; waar de inwoners Tukkers heten), maar steeds meer mensen buiten de regio vinden ons en werklocaties buiten de provincie vragen ons om hun pand te beoordelen.

We verdiepen ons nu in affiliate marketing voor de blog, zodat we onze reiskosten en de kosten van het runnen van de blog behapbaar houden. Hopelijk helpt FlexTukkers nog meer lezers bij het vinden van een coworking space of werkplek op afstand die past bij hun wensen.