Blog

 • 2023, je was me er eentje!
  Het jaar is voorbij gevlogen, ik heb veel geleerd, wat brengt 2024 en nog meer van die clichés die bij een eindejaarsreflectie “horen”.
 • Take a digital break
  Offline is de nieuwe luxe. Voor mij is het de hoogste tijd voor een digitale detox en bewuster om te gaan met hoe ik mijn digitale tijd doorbreng. Doe je met me mee?
 • Waarom we een blog voor remote workers startten: FlexTukkers reviewt flexwerkplekken
  Flextukkers.nl is een blog voor flexwerkers, die ik samen met de getalenteerde fotografe Tessa Wiegerinck startte in 2019. In eerste instantie was het een manier om onze zoektocht naar werkplekken buitenshuis te ventileren. Maar de blog bewijst zich nog elke dag als een inspiratiebron voor remote workers in en buiten Twente zoals onszelf.
 • Waarom ik uurtarieven en projectprijzen hanteer
  Schrijven is schrappen. Editen en aanscherpen is een belangrijk onderdeel van het schrijfproces. Daarnaast is er de verdieping in je verhaal: de research. Voor wie schrijf je het? Wat is het doel? En het vooronderzoek naar je onderwerp, naar de beste zoekwoorden. Dat is waarom ik geen prijs per woord hanteer. Alles wat ik net opsom, wordt in een woordprijs niet meegerekend en is misschien wel het belangrijkste voor een kwalitatief product.
 • Waarom ik regelmatig een workation inplan
  Even uit mijn dagelijkse ritme en focus op mijn vooraf opgestelde doelen. Dat is wat een workation is voor mij. Ik plan er in elk geval een of twee per jaar sinds ik het heb geprobeerd, want ik maak enorme stappen op zo’n werktrip. De ene keer focus ik op mijn bedrijfsdoelen, de andere keer op het produceren. Meer weten over workations? Lees dan vooral even verder.
 • Zo heb ik mijn eerste workation ervaren
  Ik las erover via een Instagram-account van een ondernemer: een workation. Ze liet het heerlijk klinken: nieuwe, inspirerende omgeving, productiever en opgeladen en vol nieuwe motivatie thuiskomen. ‘Dat wil ik ook’, dacht ik.
 • 40 levenslessen van een veertigjarige
  Veertig. Veer-tig. Vier-nul. Dat is mijn leeftijd vanaf vandaag. En dat ga ik vieren met taart, vrienden en familie. Maar ik vier ook met jou. Ik zet in deze blogpost veertig levenslessen op een rij. Lees verder en lach, huiver en doe er je voordeel mee.
 • Waarom ik opnieuw ondernemer ben geworden
  Ga ik de uitdaging weer aan? Waarom was ik ooit gestopt? Hoe combineer ik het met mijn privéleven? Dit waren vragen die door mijn hoofd speelden toen ik overwoog weer ondernemer te worden.